Tervezőknek

Tisztelt Mérnöktársunk!

Ön a DAV Mérnöki Kft weboldalának egyik legfontosabb cikkét olvassa. Minden beruházás tervezése - természetesen a megrendelői igények figyelembe vételével - az épület tömegének, szerkezeti rendszerének meghatározásával kezdődik. A hagyományos építési módok mellett Cégünk egy nagyon gazdaságos és gyors helyszínen készített acél önhordó ívszerkezetet kínál, melynek részletes leírása, alap tulajdonságai, kialakítása weboldalunk megfelelő cikkeiből megismerhető.

Kérjük tekintse a HungaroSpan ívszerkezetet egy általános térlefedésnek, ne konkrét épületnek! Sok megrendelő és tervező azzal kezdi a beszélgetést, hogy építettünk-e már pl: teniszpályát, uszodát, lovardát? Az ívszerkezetnek mindegy, hogy milyen funkciójú épülethez használjuk fel.

A cikkek tartalmának megismerése után biztosak vagyunk benne, hogy sokkal több kérdés fogalmazódott meg Önben, mint amikor belekezdett az olvasásba. Felhasználható-e a HungaroSpan ívszerkezet az éppen futó projecthez? Megfelelő stabilitással rendelkezik-e az ívszerkezet? Vannak-e teljesítmény nyilatkozatok, minősítések? Mi a helyzet a tűzvédelemmel? És még ezer más kérdés...

Kérdezzen tőlünk! Minden kérdésére tudunk válaszolni vagy egyenesen megmondjuk, ha ívszerkezetünk véleményünk szerint nem alkalmas az adott projecthez vagy milyen korlátok között használható. Javasoljuk, használja ki, hogy gyakorló mérnök kollégákkal tud szakmai nyelven egyeztetni.

Építészeknek:

Tudjuk, hogy az ívszerkezet eléggé szokatlan forma, de a szokatlan forma egyedivé is tud tenni egy projectet. Nincs a belső térbe nyúló primer tartószerkezet. A belső tér izgalmas bordás megjelenése érdekes hatást kölcsönöz. Az ívelemek filc bevonata barátságos meleg hatás mellett bizonyos hangelnyelést is biztosít. Bármilyen ötlettel nyugodtan keressen meg minket! Az ötlet kidolgozásával együtt korrekt költségbecslést is tudunk szolgáltatni.

Építőmérnököknek:

Ezen a szakterületen a legfontosabb kérdés, hogy az ívszerkezet képes-e elviselni a meteorológiai és a hasznos terheket? A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a vékony lemezből hideg hengerléssel előállított össze-vissza gyűrt acéllemez méretezésére nincs hétköznapi eljárás. Cégünk rendelkezik egy speciálisan a számunkra fejlesztett ConSteel szoftver verzióval, amely laborkísérletek eredményeire alapozva teljes körű EC statikai dokumentációt szolgáltat. A számításokat és az ívelem méretezéseket mi végezzük el, meghatározva az adott ívgeometriához tartozó mértékadó reakció erőket, lemezvastagságot, alapanyag minőséget.

Tisztelt Kollégák!

Mondják el project ötleteiket, kérdezzenek! Csomópontok kidolgozásával, tervezési asszisztenciával vagy akár altervezőként is támogatjuk a projectek megvalósulását, hiszen ez a mi érdekünk is. Szívesen mutatjuk be szerkezeteinket az Önök vagy megrendelőjük irodájában is egy előadás vagy egyeztetés keretében.

Ötletek, megoldások, inspirációk az alábbi galériára kattintva jeleníthetők meg.