HungaroSpan ívszerkezetek

Az évek során az építtetői igényeket figyelembe véve mind a HSV500, mind a HSU300 ívszerkezethez olyan kiegészítő, opciós megoldásokat fejlesztettünk, amelyek az épületek használati értékét növelik, illetve ezen megoldásokkal az épületek jobban illeszkednek a megrendelői igényekhez.

Színes külső megjelenés:

A HSU300 és HSV500 ívszerkezet az alapmegoldást jelentő horganyzott lemez megjelenés helyett színes, bevonatos alapanyagból is elkészíthető. A színes ívszerkezet a környezetbe jobban illeszkedő, építészetileg magasabb színvonalú megoldást képvisel.

Oldalsó bejárat:

A HungaroSpan ívszerkezetek esetén sok esetben merült fel az ívszerkezet oldalsó áttörése egy technológiai nyílás vagy kapu kialakítása érdekében. Az oldalsó áttörések esetén egy acél- vagy vasbetonkiváltó keret beépítése szükséges, amely egyben az ívszerkezet megtámasztását is biztosítja. Ez a keretszerkezet külön méretezendő, beépítése természetesen többletköltséget igényel.

Bevilágító felületek, ablakok, nyílászárók:

Általános esetben elkerüljük az ívszerkezet felületén kialakítandó nyílásokat, áttöréseket a későbbi beázásveszély miatt. Ezen okból az épületbe történő fénybejutást és egyéb áttörést, kaput, ablakokat, valamint technológiai áttöréseket igyekszünk a végfalakra koncentrálni, ahol mindezek problémamentesen megoldhatók.

Antikondenzációs belső bevonat:

A HSU300 és a HSV500 ívszerkezetek ívelemeit a gyártáskor egy speciális adapter segítségével egy öntapadó, antikondenzációs filcbevonattal tudjuk ellátni. A filcbevonat megakadályozza az esetleg keletkező pára visszacseppenését, ezen kívül esztétikus, meleg hatású belső teret biztosít, illetve a csarnok akusztikáját is javítja. A HungaroSpan épületek óriási előnye a hagyományos szerkezetekkel szemben, hogy a bevonat az épület teljes belső felületére felkerül mind az ívfelületre, mind a végfali panelekre. A hagyományos szerkezetek esetén csak az épületburkoló lemez vonható be, a primer váz és a szelemenek nem, ezért a kondenzáció ezeken a szerkezeteken gyakran kialakul.

Ipari kapuk:

Egy ipari, mezőgazdasági épületen az egyik legnagyobb probléma a megfelelő kapuszerkezet kiválasztása. Az ideális kapunak nagyméretűnek és egyben egyszerűnek kell lennie, valamint könnyen kezelhetőnek, javíthatónak, tömítettségének és zárásának pedig tökéletesen kell működnie viszonylag alacsony ár mellett. Próbálkoztunk saját gyártmányú kapukkal, de rá kellett jönnünk, hogy a profi kapugyártók megoldásai a legjobbak, és árban sem jelentenek jelentős többletköltségeket. Az évekig tartó kapugyártó keresés során találtuk meg az olasz BREDA kapugyárat, amely Olaszország egyik legnagyobb gyártója. Mezőgazdasági épületeinkhez az általuk gyártott, úgynevezett lapozó kaput választottuk.