HungaroSpan ívszerkezetek

Az évek során az építtetői igényeket figyelembe véve professzionális mérnöki tervezés révén mind a HSV500, mind a HSU300 íves profilhoz olyan kiegészítő, opciós megoldásokat fejlesztettünk, amelyek az acélcsarnokok, dongaépületek használati értékét növelik, illetve ezen megoldásokkal az épületszerkezetek jobban illeszkednek a megrendelői igényekhez.

Színes külső megjelenés:

A HSU300 és HSV500 ívprofilok az alapmegoldást jelentő horganyzott lemez megjelenés helyett színes, bevonatos alapanyagból is elkészíthetők. A színes ívszerkezet a környezetbe jobban illeszkedő, építészetileg magasabb színvonalú könnyűszerkezetes csarnokokat eredményez.

Oldalsó bejárat:

A HungaroSpan ívszerkezetek esetén sok esetben merült fel az ívszerkezet oldalsó áttörése egy technológiai nyílás vagy kapu kialakítása érdekében. Az oldalsó áttörések esetén egy acél- vagy vasbetonkiváltó keret beépítése szükséges, amely egyben az önhordó tartószerkezet megtámasztását is biztosítja. Ez a keretszerkezet gondos műszaki tervezés mellett, külön méretezendő, beépítése természetesen többletköltséget igényel.

Bevilágító felületek, ablakok, nyílászárók:

Általános esetben elkerüljük az ívszerkezet felületén kialakítandó nyílásokat, áttöréseket, hogy megbízóink garantáltan beázásmentes épületeket, csarnokokat vehessenek birtokba. Ezen okból az épületbe történő fénybejutást és egyéb áttörést, kaput, ablakokat, valamint technológiai áttöréseket igyekszünk a végfalakra koncentrálni, ahol mindezek problémamentesen megoldhatók.

Antikondenzációs belső bevonat:

A DAV Mérnöki Kft. szakemberei a HSU300 és a HSV500 íves profilok elemeit a gyártáskor egy speciális adapter segítségével egy öntapadó, antikondenzációs filcbevonattal tudják ellátni. A filcbevonat megakadályozza az esetleg keletkező pára visszacseppenését, ezen kívül esztétikus, meleg hatású belső teret biztosít, illetve a csarnok akusztikáját is javítja. A HungaroSpan épületek óriási előnye a hagyományos acélszerkezetekkel szemben, hogy a bevonat a dongaépület teljes belső felületére felkerül, mind az ívfelületre, mind a végfali panelekre. A hagyományos szerkezetek esetén csak az épületburkoló lemez vonható be, a primer váz és a szelemenek nem, ezért a kondenzáció ezeken az épületszerkezeteken gyakran kialakul.

Ipari kapuk:

Egy ipari létesítménynél, mezőgazdasági csarnoknál vagy más gazdasági épületnél az egyik legnagyobb probléma a megfelelő kapuszerkezet kiválasztása. Az ideális kapunak nagyméretűnek és egyben egyszerűnek kell lennie, valamint könnyen kezelhetőnek, javíthatónak, tömítettségének és zárásának pedig tökéletesen kell működnie viszonylag alacsony ár mellett. Próbálkoztunk saját gyártmányú kapukkal, de rá kellett jönnünk, hogy a profi kapugyártók megoldásai a legjobbak, és árban sem jelentenek jelentős többletköltségeket. Az évekig tartó kapugyártó keresés során találtuk meg az olasz BREDA kapugyárat, amely Olaszország egyik legnagyobb gyártója. Terménytárolók, fedett géptárolók, raktárépületek és más könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezéséhez tehát az általuk gyártott, úgynevezett lapozó kaput választottuk.