HungaroSpan ívszerkezetek

Az évek során az építtetői igényeket figyelembe véve mind a HSV500, mind a HSU300 ívszerkezethez olyan kiegészítő, opciós megoldásokat fejlesztettünk, amely az épületek használati értékét növeli, illetve ezen megoldásokkal az épületek jobban illeszkednek a megrendelői igényekhez.

Színes külső megjelenés:

A HSU300 és HSV500 ívszerkezet az alapmegoldást képviselő horganyzott lemez megjelenés helyett színes, bevonatos alapanyagból is elkészíthető. A színes ívszerkezet a környezetbe jobban illeszkedő, építészetileg magasabb színvonalat képvisel.

Oldalsó bejárat:

A HungaroSpan ívszerkezetek esetén sok esetben merült fel az ívszerkezet oldalsó áttörése egy technológiai nyílás vagy kapu kialakítása érdekében. Az oldalsó áttörések esetén egy acél vagy vasbeton kiváltó keret beépítése szükséges, amely az ívszerkezet megtámasztását is egyben biztosítja. Ez a keretszerkezet külön méretezendő, beépítése természetesen többletköltséget igényel.

Bevilágító felületek, ablakok, nyílászárók:

Általános esetben elkerüljük az ívszerkezet felületén kialakítandó nyílásokat, áttöréseket a későbbi beázás veszély miatt. Ezen okból az épületbe történő fény bejutást és egyéb áttörést, kaput, ablakokat valamint technológiai áttöréseket igyekszünk a végfalakra koncentrálni ahol mindezek probléma mentesen megoldhatók.

Antikondenzációs belső bevonat:

A HSU300 és a HSV500 ívszerkezet ívelemeit a gyártáskor egy speciális adapter segítségével egy öntapadó antikondenzációs filc bevonattal tudjuk ellátni. A filcbevonat megakadályozza az esetleg kondenzálódó pára visszacseppenését, esztétikus, meleg hatású belső teret biztosít illetve a csarnok akusztikáját is javítja. A HungaroSpan épületek óriási előnye a hagyományos szerkezetekkel szemben, hogy a bevonat az épület teljes belső felületére felkerül mind az ívfelületre, mind a végfali panelekre. A hagyományos szerkezetek esetén csak az épületburkoló lemez vonható be, a primer váz és a szelemenek nem, ezért a kondenzáció ezen szerkezeteken kialakul.

Ipari kapuk:

Egy ipari, mezőgazdasági épületen az egyik legnagyobb probléma a megfelelő kapuszerkezet kiválasztása. Az ideális kapunak nagyméretűnek és egyben egyszerűnek kell lennie, könnyen kezelhetőnek, javíthatónak, tömítettségének és zárásának tökéletesen kell működnie viszonylag alacsony ár mellett. Sok éve keressük az ideális kaput, próbálkoztunk a saját gyártmányokkal is, de rá kellett jönnünk, hogy a profi kapugyártók megoldásai a legjobbak és árban sem jelentenek jelentős többletköltségeket. Az évekig tartó kapugyártó keresés során találtuk meg az olasz BREDA kapugyárat, amely Olaszország egyik legnagyobb gyártója. Az általuk gyártott un. lapozó kaput választottuk a mezőgazdasági épületeinkhez.