Átfogó Beruházás Menedzsment

Mottó: a mai világban nem könnyű építkezni!

Nagyon sok beruházó-építtető nem is gondolja, hogy egy építési folyamatba mennyi hatóság, hivatal bevonása szükséges. A jogszabályok, szabványok szinte napról-napra változnak. A szakhatóságok a jogszabályok, előírások be  nem tartásáért milliós büntetésekkel vagy a legrosszabb esetben az épület lebontásával sújthatják a tájékozatlan beruházót.

Sok éves tapasztalatunk alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy egy sikeres építési projekt megvalósításába az első lépéstől kezdve mindenképpen szükséges egy gyakorlott szakember bevonása. Ebben az esetben a beruházó ( aki a legtöbb esetben nem szakember) mentesül a rákényszerített projektmenedzseri feladattól. Fontos, hogy az információk torzítások nélkül áramoljanak a szereplők között. Ez csak akkor valósítható meg ha a beruházási folyamat minden részlete ( tervezés - kivitelezés - használatba vétel ) egy kézben összpontosul. Nagy előnyt jelent ha a beruházó ( építtető ) mindig ugyanazzal a céggel és kollégákkal találkozik a teljes beruházási folyamatban.

Pályázati források felhasználásakor rendkívül fontos a tervek, költségvetések és a pályázati anyag valamint a megvalósítás tökéletes összhangja. Ezen összhang nélkül a pályázati elszámolás sok esetben lehetetlen vagy az csak jelentős támogatás vesztéssel valósítható meg.

A fentiek elkerülése érdekében építettük fel projekt szemléletű beruházás menedzsment szolgáltatásunkat, melynek főbb részei - tervezés, kivitelezés - már egyébként is rendelkezésre álltak.

A beruházás menedzsment részei: 

1. Beruházás előkészítő illetve tervezési szakasz

a. Beruházási program pontos megfogalmazása

b. Előtervek, vázlatok, előzetes vizsgálatok elkészítése

c. A várható építési költségek meghatározása

d. Engedélyezési tervek elkészítése és benyújtása az ÉTDR rendszerben

e. Kiviteli tervek elkészítése

2. Megvalósítási szakasz

a. Műszaki ellenőr megbízása ( a Beruházó részéről )

b. E-építési napló megnyitása

c. Kivitelezés

d. Használatba vételi engedély megszerzése

Röviden összefoglalva a beruházás menedzsment szolgáltatásunkba sűrítettük 30 éves szakmai tapasztalatainkat és a több száz építési projekten megszerzett rutinunkat az esetleges pályázati előírásoknak megfelelően csomagolva.