Átfogó Beruházás Menedzsment


A mai világban nem könnyű építkezni!

Nagyon sok beruházó-építtető nem is gondolja, hogy egy építési folyamatba mennyi hatóság, hivatal bevonása szükséges. A jogszabályok, szabványok szinte napról-napra változnak. A szakhatóságok a jogszabályok, előírások be  nem tartásáért milliós büntetésekkel vagy a legrosszabb esetben az épület lebontásával sújthatják a tájékozatlan beruházót.

Sok éves tapasztalatunk alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy egy sikeres építési project megvalósításába az első lépéstől kezdve mindenképpen szükséges egy gyakorlott projectmenedzser bevonása. Ebben az esetben a beruházó ( aki a legtöbb esetben nem szakember) mentesül a rákényszerített projectmenedzseri feladattól. Fontos, hogy az információk torzítások nélkül áramoljanak a szereplők között. Ez csak akkor valósítható meg ha a beruházási folyamat minden részlete ( Tervezés - Kivitelezés - Használatba vétel ) egy kézben összpontosul. Nagy könnyebbséget jelent ha a beruházó ( építtető ) mindig ugyanazzal a céggel és kollégákkal találkozik a teljes beruházási folyamatban.

Pályázati források felhasználásakor rendkívül fontos a tervek, költségvetések és a pályázati anyag valamint a megvalósítás tökéletes összhangja. Ezen összhang nélkül a pályázati elszámolás sok esetben lehetetlen vagy az csak jelentős támogatás vesztéssel valósítható meg.

A fentiek elkerülése érdekében építettük fel project szemléletű beruházás menedzsment szolgáltatásunkat, melynek főbb részei - tervezés, kivitelezés - már egyébként is rendelkezésre álltak. 

A beruházás menedzsment részei:

1. Beruházás előkészítő illetve tervezési szakasz

a. Beruházási program pontos megfogalmazása

b. Előtervek, vázlatok, előzetes vizsgálatok elkészítése

c. Korrekt építési költségek meghatározása

d. Engedélyezési tervek elkészítése és benyújtása az ÉTDR rendszerben

e. Kiviteli tervek elkészítése

2. Megvalósítási szakasz

a. Műszaki ellenőr megbízása ( a Beruházó részéről )

b. E-építési napló megnyitása

c. Kivitelezés

d. Használatba vételi engedély megszerzése

Röviden összefoglalva a beruházás menedzsment szolgáltatásunkba sűrítettük 30 éves szakmai tapasztalatainkat és a több száz építési projecten megszerzett rutinunkat az esetleges pályázati előírásoknak megfelelően csomagolva. Amennyiben felkeltette érdeklődését az Átfogó Beruházás Menedzsment szolgáltatásunk, szívesen válaszolunk kérdéseire. 


PROJEKT MANAGEMENT